موکا (Mocha)
موکا (Mocha)
لغت موکا یا موخا برگرفته از نام یک شهر ساحلی یمن در کناره دریای سرخ بنام موخا میباشد که در قرن پانزدهم از آن منطقه قهوه به نقاط دیگر صادر می شد و یکی از خصیصه های این قهوه طعم شکلاتی آن بود . اضافه شدن اصطلاح موکا به قهوه ؛ به معنی قهوه ای با ترکیب شکلات میباشد. کافه موکا caffe mocha از ابداعات آمریکایی ها بود و نوعی از کافه لاته محسوب میشود و مانند کافه لاته شامل قهوه اسپرسو و شیربخار زده میباشد ولی شکلات دارک یا شکلات شیری یا پودرکاکائو و در بیشتر مواقع سیروپ شکلات به آن اضافه می شود . مانند کاپوچینو ؛ بر روی قهوه موکا نیز کف شیر یا خامه زده شده قرار میگیرد و روی آن را نیز میتوان با پودر کاکائو یا پودر دارچین تزئین نمود . اصطلاح موکاچینو در برخی مناطق اروپا و اروپای شرقی به کافه لاته ای گفته میشود که با کاکائو یا شکلات درست می شود . یک نوع دیگر از قهوه موکا ؛ قهوه موکای سفید یا white cafe mocha است ؛ که از شکلات سفید بجای شکلات دارک یا شیری استفاده می شود. روش تهیه آن به این صورت است که دوشات ( ۶۰ میلی لیتر ) اسپرسو با ماشین اسپرسو ساز ( یا موکاپات ) دم نموده و سپس ۱۲۰ میلی لیتر شکلات داغ (همچنین میتوان ۳۰ گرم شکلات دارک یا شیری را در ۹۰ میلی لیتر آب داغ حل کرد تا محلول غلیظ شکلات درست شود ) و یا ۱۲۰ میلی لیتر سس شکلات , بروی اسپرسو اضافه نموده و سپس روی آنرا با خامه زده شده ( یا کف شیربخار زده شده ) تزئین نمایید و سپس آنرا سرو نمایید
* طرز تهیه :عموماً آن را با ترکیب یک جرعه اسپرسو و پودر کاکائوی مخلوط با شیر درست می کنند. شیر را می جوشانند. اسپرسوی غلیظ و شربت شکلاتی موکا و شیر داغ بخار داده شده ترکیب می شوند و با خامۀ زده شده بر روی سطح لیوان موکاخوری از لبۀ لیوان به بالا تکمیل می شود.
برای تهیه قهوه موکای خوب، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- از آب سرد استفاده كنيد.
- از يك تركيب صحيح براي قهوهاسپرسو يا موكا استفاده كنيد.
- هرگز از صابون يا شويندههایديگر براي شستشوی جوشآور استفاده نكنيد (فقط آبکشی كنيد).